| ملف لكل الاطباق اليمنيه متجدد .. | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| |
| |
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| موضوع: رد: ملف لكل الاطباق اليمنيه متجدد .. الجمعة 4 سبتمبر - 17:10 | |
| | |
|
| |
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| موضوع: رد: ملف لكل الاطباق اليمنيه متجدد .. الجمعة 4 سبتمبر - 17:11 | |
| | |
|
| |
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| موضوع: رد: ملف لكل الاطباق اليمنيه متجدد .. الجمعة 4 سبتمبر - 17:12 | |
| السوسي (فتة الحليب والبيض) المقادير: -حبتين خبز يمني (خبز تنور) ويمكن استبدالها بثلاث قطع من الخبز العربي العادي (الخاص) كما في الصوره -كوبين من الحليب -8 بيضات -ملعقة سمن او زبده -القليل من الحبة السوداء وملح حسب الرغبة الطريقة: 1- تقطيع الخبز (حوالى اربع قطع الخبزة الواحده) في المقلى الذي في الصورة او مايشابه 2-تسخين الحليب وفي وعاء لحاله حتى يغلي ثم نطفي النار عليه 3- بعد ان نطفي النار على الحليب نقوم بإضافة البيض والملح والحبة السوداء والسمن اليه وخفقهم جيدا 4-يتم اضافته الى المقلى الذي فيه الخبز ونتأكد بان الحليب قد وصل الى الاسفل 5-يترك على نار هادئة ويغطى حتى ينضج البيض قليلا ملاحظات: 1-يفضل الاحتفاض بقليل من الحليب في وعاء اخر في حال تأخر تقديم الطبق ونشف الخبز 2-يمكن ادخاله الفرن بدلا من البوتجاز | |
|
| |
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| موضوع: رد: ملف لكل الاطباق اليمنيه متجدد .. الجمعة 4 سبتمبر - 17:12 | |
| طريقة فتة العسل المقادير دقيق سمن ملح حبه سوداء ماء للعجن الطريقة تعجن جميع المقادير بنفس طريقة السبايا وتقطع الى قطع صغيره (حوالي عشر قطع ) ثم يتم فرد كل قطعه بحيث لا تكون رقيقه جدا كقطع السبايا..وتوضع اول طبقه في وسط الصحن وترش بالسمن ثم توضع فوقها القطعه التي تليها وهكذا...ولكن تكون كل قطعه متساويه مع الااخرى ..اي انه لا ينبغي ان تكون كل قطعه اكبر من التي قبلها كما في السبايا...وبعد الانتهاء من فرد القطع ووضعها فوق بعض (مع مراعاة رش السمن بين كل قطعه) ندخل الصحن الفرن ...وبعد ان نخرجها من الفرن نضعها في (المقلى) وهو الوعاء الخاص بالفتة الذي يظهر في الصورة..من ثم نقوم بتفتيت الخبز عن طريق الملعقة الخاصة بذلك التي تظهر ايضاً في الصورة ...ونستطيع بعد ذلك اضافة العسل حسب الرغبه ...وبعض الناس يفضلونها بدون عسل مع الشاي او القهوة | |
|
| |
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| موضوع: رد: ملف لكل الاطباق اليمنيه متجدد .. الجمعة 4 سبتمبر - 17:13 | |
| | |
|
| |
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| موضوع: رد: ملف لكل الاطباق اليمنيه متجدد .. الجمعة 4 سبتمبر - 17:14 | |
| | |
|
| |
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| |
| |
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| موضوع: رد: ملف لكل الاطباق اليمنيه متجدد .. الجمعة 4 سبتمبر - 17:17 | |
| | |
|
| |
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| موضوع: رد: ملف لكل الاطباق اليمنيه متجدد .. الجمعة 4 سبتمبر - 17:18 | |
| | |
|
| |
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| موضوع: رد: ملف لكل الاطباق اليمنيه متجدد .. الجمعة 4 سبتمبر - 17:19 | |
| الربيس .. اكله يمنية بالسمك ( بالصور) المحتويات ...(( المقادير الكميه اللي تحتاجي)) سمك قطع ( تسلقيه .. تصفي منه الماء بعد السلق ..و تطلعيه وتشيلي منه الشوك والجلد وتخلي اللحم الابيض بس ,,, تفرميه زيييين .. ولازم خالي من اي شوك بصل مقطع مكعبات فلفل اخضر حار فلفل رومي فصين ثوم كزبرة خضراء تقطعي الخضار مع بعض تحطي لها شويه زيت وتقلبيهاعالنار الين تذبل الخضر ( حطيه في تيفال احلى عشان لا يلزق) بعد ما تذبل الخضار تضيفي عليه السمك المفتت ( اللي تكوني قد سلقتيه ) وتقلبيهم مع بعض .. وتحطي عليه البهارات الكمون الفلفل الملح الكاري وقلبيهم زييييييييييين من غير اي ماء ... وبعدين وطي عليه وغطيه .. وكل شوي افتحيه وقلبيه . خليه بس 5 دقايق .. كفايه وقدميه مع الرز الابيض .. او مع العيش والسلطه واتمنى تحبوه وهذا هو بس اعذروني مو مرتب زين كنت مستعجله | |
|
| |
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| موضوع: رد: ملف لكل الاطباق اليمنيه متجدد .. الجمعة 4 سبتمبر - 17:20 | |
| | |
|
| |
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| موضوع: رد: ملف لكل الاطباق اليمنيه متجدد .. الجمعة 4 سبتمبر - 17:21 | |
| الزجني المكونات : لحم او دجاج حبتين بطاطا صغيرة بهارات مطحونة (كمون كزبرة ، شوي فلفل اسود ) ثوم مطحون 1 1/2م ص قرفة مطحونة حبتين هيل بسباس حبشي 4 ملاعق كبيرة او اقل قليلا (( البسباس الحبشي بهااار حاااار لة طعم ونكهة غير وهو من دولة اثيوبيا كيلو بصل مفروووووووم فرم ناعم جدا ملعقة كبيرة طماطم معلبة كوب زيت عصير 3 طماطم مضروبة في الخلاط شوية ملح واخيرا للزينة بيض مسلوق والكمية حسب الرغبة مع ملاحظة ان اساس هذا الطبق هو البصل الكثير والمفروم ناااعم وكذلك البسباس الحبشي الطريقة في قدر (دست ) غويط وسميك نضع علية البصل بعد فرمة ويقلب من حين لاخر حتي ينشف تمااااااااما من الماء ويفضل وضع القليل من الملح على البصل حتي يخفف من ريحة البصل الي ان تلاحظي ان البصل نشف تماما وابتدي يمسك في القدر تضيفي علية البهارات والبسباس الحبشي ثم القرفة والهيل وتحركيهم قليلا ثم تضيفي كوب من الزيت او بالمقدار اللي تشوفية مناسب ورايح يغطي البصل ويكفيها لتتحمر زين وتضيفي الطماطا (صلصة معلبة ) وتقلبين من حين لاخر ولازم ها الفترة تطول لحتي تروح ريحة البصل ويتشرب بريحة البهار وهنا تضيفي الثوم المطحون ثم مكعبات اللحم او افخاذ الدجاج بعد عمل شق صغير علي الافخاذ وكذلك تضيفي البطاطا الصغيرة بعد عمل شق بجانبيها لتتشرب تخلية على النار الهادئة مدة عشر الي ربع ساعة ثم يضاف عصير الطماطا مع كوب مااء ثم القليل من الملح يخلط جيدا ويترك على النار حتي يغلي ثم تخفض الحرارة ويترك عشر دقائق حتي ياخذ السماكة المطلوية (يتخن شوي ) عند التقديم يقدم في طبق مع تزيينة بحبات البيض المسلوق ويوكل مع الصامولي او الروتي او بالطريقة الاثيوبية وهي تفرش اللحوحة في طبق واسع ثم تشرب قليلا بالمرق ثم يوضع مقدار من المزيج فى وجة اللحوحة ويوكل بالهنا بعد تزيينة كذلك بالبيض الملاحظات اذا زادت كمية الزيت فلا باس يمكنك اخذة في نهاية مرحلة الطبخ وذلك لان الزيت سيطفو اعلي الدست قومي باخذة بالملعقة . الدجاج يفضل الافخاذ لانها تنضج سريعا وان استخدمتي غير الافخاذ فضعيها مع البصل أي في المرحلة الاولي في حالة استخدام اللحم بصراحة انا معنديش مقدار معين بالبركة يعني بس انا بحط شوية لحم مكعبات وشوية لحم بشكل متوسط الحجم وانتي براحتك البطاطا اللي بستخدمها دي اختيارية وكذلك البيض اختياري | |
|
| |
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| |
| |
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| |
| |
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| موضوع: رد: ملف لكل الاطباق اليمنيه متجدد .. الجمعة 4 سبتمبر - 17:28 | |
| المعصوبة
المكونات
كبايتين دقيق بر( دقيق احمر)
من 2لـ 3 كبايات ميه
رشة ملح
سكر
زيت
الطريقـــــة : -
تضيف الدقيق للمية والملح والسكر وتخلطهم مع بعض
تحط الخلطة مرة واحدة في الطاوة او أي حلة مخصصة للقلي
وترش شوية زيت في الطاوة وانت بتقليها ( شوية مش كتير )
وتسيبه على النار من غير ما تقلب لحد مايبتدي يحمر يعني يبقى بني محمر ويبتدي يتماسك في الجزء الي تحت بس الي فوق لسه عجينه
ابتدي قلبها واخلطها بمعلقة كبيرة لحد ما ياخد شكل الكتلة
تفضل تقلب لمدة ربع ساعة لحد ما تستوي ولونها يبقى احمر
حطها في طبق وادهن بالسمن وجمعها من الأطراف واقلبها في الطبق( بس يكون غويط وبلغة اخرى عميق)
اعمل فتحة في الوسط وحط فيها زيت وعسل او سمن وعسل ..ويفضل زيت السمسم والعسل
| |
|
| |
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| موضوع: رد: ملف لكل الاطباق اليمنيه متجدد .. الجمعة 4 سبتمبر - 17:27 | |
| المسمن( كعك بيضاني)
المقادير
علبة سمن قمرية ( صغير) او سمن ثاني بس يفضل سمن القمريه
7بيضات
ملح كباية سكر ونص( تذوق العجينة لو حلو خلاص لو لسه تزود نص كباية
بنفس علبة السمن 3 مقادير دقيق( يعني تضيف بنفس العلبة 3 مرات دقيق)
3 ونص معالق بكينج باودر كبيرة مليانة( معلقة اكل)
كباية لبن ( حليب)
الطريقة:
تحط الدقيق في طبق عميق ( الي حتعجن فيه)
تضيف البيض
وتضيف البيكنج باودر
وبعد كده السكر
وتحط ميه حسب العجينة (لا تكون طرية ولا ناشفة .. تكون متماسكة وما تلزقش في الأيد)
بعد ما تخلص تعجن تبتدي تكورها وتقلبها في ايدك
(زي ما تكون بتضرب كف بكف )
شكلها بيكون دواير وممكن تضفر الأطراف
وتدهنها بالبن من فوق وترش عليها حبة البركة وسمسم وتدخلها الفرن
صحتين وعافية | |
|
| |
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| موضوع: رد: ملف لكل الاطباق اليمنيه متجدد .. الجمعة 4 سبتمبر - 17:29 | |
| المطيط المقادير : كباية زبادي كباية ميه معلقتين دقيق معلقة صغنونة ملح معلقة صغنونة زعتر ثوم مطحون شوية فلفل احمر الطريقه تحط اللبن والمية في حلة وتصب الدقيق شوية شويه ونخلطه لحد ما يدخل في بعضه تحط الحلة على النار وتحط عليها الملح والزعتر والثوم والفلفل الأحمر وتخليه على نار عاليه لحد ما يبتدي يغلي بعد كده تهدي النار وتسيبه يغلي 5 دقائق او اقل من كده وبالهنا والشفا | |
|
| |
Admin Admin
عدد الرسائل : 71 تاريخ التسجيل : 29/10/2007
| موضوع: رد: ملف لكل الاطباق اليمنيه متجدد .. الجمعة 4 سبتمبر - 17:30 | |
| وصفة جميلة الذموووووووووووول المقادير سبع بيضات .. كبايتين زبدة .. اربع كبايات دقيق اربع كبايات حليب معلقة خميرة. معلقتين حبه البركة معلقتين ملح معلقتين سكر الطريقهتحط كوباية الحليب الدافي في صينيه وتضيف لها معلقة الخميرة والسكر والملح وتخلط الكل لحد مايذوب تحط الزبدة في حلة وتسخنها فوق الفرن لحد ما تغلي ولونها يحمر وتسيبها لحاد ما تبرد بعد كده تكسر البيضات كله واحده لوحدها وتضيف بياض البيض في الصينيه الاولانيه وتسيب صفار البيض في صينيه صغيره وتحط عليه حبه البركة عشان تدهن بيها الذمول بعد كده تضيف الدقيق والزبدة وتخلطهم كلهم وتعجن العجينه كويس وتسيبها تتخمر بعد ما تشوف ان حجم العجينة العجينه الطرية ابتدى يتضاعف تقطعها في اطباق مدهونه بزبدة وتسيبها تتخمر مرة تانية بعد ما حجمها يتضاعف تاني في الأطباق تسخن الفرن في درجة حرارة 400 تخبز الذمول لحد ما يحمر من الجهتين.. تطلعها من الفرن وتسيبها تبرد والف هنا وشفا مع كباية شاي وفنجان قهوة عمري ما جربت اعملها بس لزيززززززززززة جربوها وعلى ضمانتي تحيااااااااااااتي | |
|
| |
نهى
عدد الرسائل : 24 العمر : 51 العمل/الوظيفة : طبيبة الهويات : القراءة تاريخ التسجيل : 10/02/2008
| |
| |
نهى
عدد الرسائل : 24 العمر : 51 العمل/الوظيفة : طبيبة الهويات : القراءة تاريخ التسجيل : 10/02/2008
| موضوع: رد: ملف لكل الاطباق اليمنيه متجدد .. الجمعة 4 سبتمبر - 18:11 | |
| | |
|
| |
| ملف لكل الاطباق اليمنيه متجدد .. | |
|